TREBALL EN XARXA

A més a més d’acollir a la persona, també tenim com a objectiu integrar-la socialment, promovent la participació dels usuaris en les activitats que organitzen les entitats culturals del barri de Gràcia. No tan sols pel fet de participar, sinó amb la finalitat afegida de que es puguin sentir persones visibles.

Volem que els beneficiaris siguin “visibles” i, amb tots els drets i deures, puguin formar part de l’entramat social del barri.

Gràcia és un barri amb molt pes cultural i són moltes les associacions que en formen part. Tenint, doncs, aquesta opció, hem impulsat un projecte, per donar-nos a conèixer i per establir una relació propera amb totes elles. L’objectiu és saber quines són les seves activitats i quines possibilitats tenim de fer que hi participin les persones que atenem.

Podem desenvolupar la nostra tasca diaria a partir dels patrons benefactors que  ens acompanyen 

                                                FUNDACIO CENTRE OBERT HEURA GRÀCIA   

Per establir contacte amb les entitats culturals, ens hem presentat a les següents:

Logo Colla Castellers Vila de Gràcialogo Unión RomaníCoordinadora de Colles de Cultura de GraciaLogo La Violeta de Gràcia

Logo lluïsos de Gràcia

A Centre Heura creiem que és totalment necessari treballar de la mà amb tots els estaments i entitats que donen atenció a les Persones Sense Llar, a fi de fer sentir la nostra veu, conscienciar a la societat i poder assolir més objectius. Per això formem part de la Xarxa d’Atenció a Persones en Situació de Sense Llar de Barcelona, XAPSLLB.Logo XaPSLL

Centre Heura és ambaixadora del districte de Gràcia durant el Recompte anual que organitza la XAPSLLB.

La nostra creença en el treball en xarxa, l’aposta per la integració i inclusió dels usuaris, la bona gestió dels recursos, el control exhaustiu de les despeses; i sobretot, la tasca altruista i generosa de les persones voluntàries, col·laboradores, patrocinadores, sòcies i donants, permeten mantenir en actiu l’estructura organitzativa i els tallers i activitats que es duen a terme al llarg de l’any.

Molt especialment, volem agrair i fer menció de les següents entitats que també ens donen recolzament:

    logo-ajuntament-Barcelona   bibfusterLogo CaixaBank    Logo carmelitas caritat Logo Dentistas sobre ruedas Logo Dinahosting  Logo Diputacio de Barcelona     logo Escola Universitària d’Òptica i optometria de Terrassa Fundacio bancaria la caixa Logo Formacio i treball logo fundacio habitat 3 logo Fundacio filles de la caritat logo FUNDACIO-CREATIA  Logo Humana   Levis-logo   logo_miaportacionLogo miki bosch foto  logo cor cremat logo josepets  logo regalospublicitarios.com     logo Sandwichez    logo_UB_voluntariat

*en ordre alfabètic segons text o logotip.

Treballar en xarxa ens permet coordinar-nos amb altres entitats de l’entorn per a vèncer i aportar sol.lucions . El valor comunitari facilita una xarxa comunitaria, capaç de de donar respostes.

La col·laboració en xarxa ens permet complementar-nos amb complicitat amb altres entitats del nostre entorn per a superar desafiaments i generar solucions significatives. El valor de la comunitat és fonamental per a fomentar una xarxa comunitària que sigui solidària, compromesa i creativa enfront de la greu problemàtica del sensellarisme.

Creiem en una xarxa comunitaria fonamentada des de

Sinergia: Uneix forces per abordar problemes complexos de manera més completa.

Recursos compartits: Aprofitament eficient dels recursos disponibles.

Diversitat d’enfocaments: Accés a una varietat d’idees i solucions innovadores.

Ampliació de la influència: Augmenta la capacitat de fer sentir la nostra veu en temes crítics.

Foment de la inclusió: Permet la participació activa de diverses parts interessades.

Creixement comunitari: Crea un entorn on tots poden créixer i prosperar junts.

Resposta més ràpida: Capacitat per a reaccionar amb agilitat davant de les necessitats canviant.

Major visibilitat: Augmenta la consciència pública sobre qüestions socials importants.

Construcció de confiança: Fomenta la confiança i el respecte mútus entre les parts interessades.