NOU ESPAI D’ATENCIÓ EXCLUSIU PER A DONES EN SITUACIÓ DE SENSE LLAR AL DISTRICTE DE GRÀCIA-SANT GERVASI

La iniciativa del centre d’atenció a persones sense llar, situat al districte de Gràcia-Sant Gervasi, portarà el nom de ‘Divendres Lila’ i oferirà un espai on les dones ateses podran fer ús exclusiu dels serveis de dutxes, higiene personal i rober del centre.

L’espai obre les seves portes el divendres 6 de març, dos dies abans de la celebració del Dia Internacional de les dones, i funcionarà cada divendres, de 16.30 h a 19.30 h.

Divendres 6 de març, a dos dies de la celebració del Dia Internacional de les Dones, el CentreObert HEURA obre un nou espai de dutxes, rober i serveis d’higiene personal per a dones en situació de sense llar. L’espai, anomenat ‘Divendres Lila’, esdevindrà un àmbit obert a les necessitats i demandes d’aquestes dones que es troben en situació vulnerable i que, només a Barcelona, representen un 13% de les persones en situació de sense llar segons la informació del Servei d’Inserció Social Medi Obert de l’Ajuntament de Barcelona (s’estimen 329 dones pernoctant al carrer actualment).

Tot i que el perfil majoritari de les persones ateses per HEURA és el d’un home, el centre ha constatat l’increment de la demanda de serveis exclusius per a dones en situació de sense llar, col·lectiu que ha augmentat un 60% el seu número en només 10 anys a la nostra ciutat. Les dones, en haver de compartir els mateixos espais d’higiene que una població majoritàriament masculina, i tenir unes necessitats diferents, se senten incòmodes per manca d’espais d’intimitat.

És per aquest fet que la iniciativa del Centre Obert HEURA funcionarà cada divendres, a partir del 6 de març, i servirà per a oferir una resposta a aquestes dones que pateixen una doble vulnerabilitat a causa de, per un costat, trobar-se en situació d’exclusió residencial, i per l’altre, al fet de ser dones i patir situacions de violència, agressions i maltractaments convivint, sovint, als mateixos espais que els seus agressors. L’entitat espera crear així un espai que creixi, tant en persones ateses com en serveis i atenció ofertes, fet a mida i de forma participativa, comptant amb totes les dones que acudeixin a fer-ne ús.

El Centre Obert HEURA (www.centreheura.org) és una entitat sense ànim de lucre que treballa des de fa més de 20 anys als districtes de Gràcia i Sant Gervasi per acollir i acompanyar a les persones en situació de sense llar. Per aconseguir-ho, ofereix serveis d’higiene personal, espais de relació i atenció social. Gràcies a l’equip de persones que formen part de l’entitat, durant l’any passat es van poder atendre 146 persones noves, es van poder oferir 2800 dutxes, 3000 entrepans, i 700 serveis de perruqueria, i es van poder tramitar 170 noves places de menjadors socials i van poder rebre atenció i seguiment social un total de 108 noves persones.

L’Equip de Heura.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.