Obrim finestres a portes tancades
El Dia 24 és el dia Internacional de la lluita contra el sensellarisme. Parlar d’aquest problema invisible de les Persones Sense Llar és una oportunitat per conscienciar i advocar per un canvi en la situació de les persones que ho pateixen.
¿Què fem al Centre Obert Heura?
El Centre Obert Heura va obrir les seves portes l’any 1999, amb la intenció de ser una casa comuna i compartida per acollir, dignificar i acompanyar les persones en situació de sense llar. Després de vint-i-quatre anys podem dir que aquell primer somni, d’un grapat de voluntaris del barri de Gràcia, s’ha fet realitat en cada una de les persones acollides, en cada un dels serveis, en les atencions, els seguiments, les estimacions, els vincles. Perquè des del primer dia vam descobrir que la gent sense llar no es mor ni de gana ni de fred, sinó de soledat, i amb totes les nostres forces hem intentat omplir aquesta mancança, i així seguirem fins que no hi hagi cap persona en aquesta situació.
El que desitgem és que totes les persones tinguin una vida digna, i que les entitats i institucions esmercin bona part dels seus esforços, per tal d’aconseguir-ho, i que tots els ciutadans siguin capaços d’obrir les mans a tots aquells que són diferents, únicament perquè estan en una situació d’extrema fragilitat.
I mentre aquest desig no es fa realitat, tot l’equip del Centre Obert Heura seguirem acollint, escoltant i acompanyant totes i cada una de les persones venen cada tarda al nostre centre.
¿Què és el sensellarisme?
El sensellarisme, terme que engloba les persones en situació de sense llar, és una problemàtica en la qual es troben les persones que no tenen un habitatge digne o estable on viure. Aquesta problemàtica no es limita només a les persones que viuen al carrer, sinó que també inclou altres situacions precàries d’habitatge, com viure en albergs temporals, refugis per a dones, allotjaments temporals per a persones migrants o sol·licitants d’asil, o fins i tot viure en institucions residencials com presons, centres de salut mental, centres de menors, hospitals psiquiàtrics, etc., amb un termini definit de sortida. També pot abordar situacions d’habitatge insegur, com viure en un habitatge sense títol legal o sota amenaces de desnonament o violència familiar.
(Categorització ETHOS [European Typology on Homelessness and Housing Exclusion] feta per FEANTSA [Federació Europea d’Associacions Nacionals que treballen amb Persones Sense Llar] per classificar el sensellarisme).
No hem de donar l’esquena a les persones sense llar

Si ens vols conèixer , colaborar o fer una donació entra, fes-nos una visita, a Centre Heura – VULL COL·LABORAR
INVOLUCRA’T o envia’ns un correu a info@centreheura.org