A Gràcia ens impliquem amb les persones sense llar

Un grup de professionals del #CAPLarrard mostra el guardó obtingut pel centre en la categoria de ‘Projecte de millora de la qualitat en atenció en l’àmbit social’ dels Premis Avedis Donabedian. S’ha reconegut el projecte comunitari ‘Sense llar’.

Al Centre Obert Heura treballem en Xarxa.

Les entitats implicades en diferents punts del programa són:

Centre Heura, Fundació Arrels, Ajuntament BCN-SASSEP (Servei d’Atenció a les Persones Sense Llar a l’Espai Públic), ABS-Àrees Bàsiques de Salut del Districte-, Grup de Salut de Gràcia i Associació Veïnal Passeig Sant Joan.

“Sense Llar” és un projecte sorgit de la taula comunitària de benestar del barri de Gràcia i La Salut que té per objectiu vincular les persones sense llar als centres d’atenció Primària. Per fer-ho, vol reduir les barreres d’accés al sistema sanitari per a aquest col·lectiu oferint-los serveis que responguin a les seves necessitats i creant circuits per derivar aquestes persones als CAP des de tots els nivells assistencials.

Des de 2022, “Sense Llar” ha permès el contacte de 27 persones del col·lectiu amb el CAP Larrard. A més, s’ha pogut classificar aquestes persones a l’eCAP com a ‘vulnerables’ per tal que tot el personal sanitari sigui coneixedor de la situació dels pacients.

Ara, el projecte ha obtingut un reconeixement guanyant un premi Avedis Donabedian. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 8 de maig. La coordinadora del projecte és la infermera i referent en salut comunitària del CAP Larrard Clàudia Cardoner, que afegeix “sabem que aquest col·lectiu tenen pitjor salut i pitjor esperança de vida i també sabem que el vincle amb l’atenció primària ajuda a millorar la salut de la població.

Però no va ser precisament fins que van venir els veïns del Grup de Salut de Gràcia que vam començar a treballar en aquesta direcció, juntament també amb la resta d’entitats, Centre Heura, Fundació Arrels, Ajuntament BCN-SASSEP (Servei d’Atenció a les Persones Sense Llar a l’Espai Públic), ABS-Àrees Bàsiques de Salut del Districte-, Grup de Salut de Gràcia i Associació Veïnal Passeig Sant Joan. I el CAP dels CAPs del barri, els que anem sumant i seguirem sumant si volem tenir un impacte realment positiu en la salut d’aquest col·lectiu”.

La col.laboracio amb entittats  d’aquesta  tipologia  desgrava en el IRPF Quan feu aportacions  a  entitats sense ànim de Lucre  (fins 250,00€ anuals  de  suma  entre totes les  entitats) es degarava unn 80% per tant de  280,00 €  ens  en desgravem 224’00€
Al centre Obert Heura Gràcia necessitem ajuda  per poder  respostes  tant en voluntariat  com en donacions Us faig arribar el web que estem remodelant 

https://centreheura.org/

A  la plana  VULL COL.lABORAR   trobareu les  diferents maneres  de fer-ho https://centreheura.org/involucrat-2/
Si algú vol col.laborar  també ho podeu fer  amb BIZUM 

Envieu-nos un bizum al codi 09453

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.